item2
item2
HOME AANMELDEN ORKEST PROGRAMMA FONDSEN & SPONSOREN VRIENDEN ANBI MEDIA LINKS CONTACT
item7a2
item7a
item7a1
item7a1a
Login
Home Orkest
Bookmark and Share

Het orkest

De doelstelling van Amikejo is om jonge musici in de leeftijdscategorie 14 – 23 jaar, afkomstig uit de Euregio Maas-Rijn samen te laten musiceren in een volwaardig symfonieorkest op hoog niveau.

In de opstartfase is Maastricht de uitvalbasis voor het gebied dat de steden Heerlen, Sittard-Geleen, Hasselt, Aken en Luik, de provincies Nederlands en Belgisch Limburg en Luik, de Duitstalige Gemeenschap in België en de regio Aken omvat.

Het stimuleren van jong talent en het ontwikkelen van een goede kweekvijver op het gebied van muzikaal samenspel is de uitdaging. Er wordt projectmatig gewerkt, op basis van uitdagende thema’s die de artistiek leider hiervoor speciaal selecteert.

Het niveau van het orkest bevindt zich tussen een lokaal en nationaal jeugdorkest. De doelgroep zijn middelbare scholieren en jonge studenten. De kern van het orkest bestaat uit VOCO studenten, met daarnaast jong talent afkomstig van de muziekscholen of privaat onderwijs en jongerejaars studenten aan het conservatorium.


Bezetting:
De orkestbezetting bestaat uit ongeveer 50-60 musici. De strijkersgroepen hebben een bezetting van 8/8/4/5/2 musici (1e violen, 2e violen, altviolen, celli, contrabassen). De blazers 3*3*3*3*/4331 (fluiten, hobo's, klarinetten, fagotten/ hoorns, trompetten, trombones, tuba), waarbij * staat voor de bij-instrumenten piccolo, althobo, basklarinet en contrafagot. Verder 3 slagwerkers en een harp.

Naargelang het repertoire dit vereist wordt deze bezetting uitgebreid met andere instrumenten.
 

Nederlands | English | Deutsch
HOME HOME AANMELDEN AANMELDEN PROGRAMMA PROGRAMMA FONDSEN & SPONSOREN FONDSEN & SPONSOREN VRIENDEN VRIENDEN ANBI ANBI MEDIA MEDIA LINKS LINKS CONTACT CONTACT DIRIGENT item7 item7a LEDEN item7b item7a1 COMITÉ VAN AANBEVELING item7b1 item7a1a